експресбанк Моля изчакайте
EN

За Societe Generale Експресбанк

Групата Сосиете Женерал Експресбанк е сред седемте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Сосиете Женерал Експресбанк и нейните дъщерни и асоциирани дружества Sogelease България, Сосиете Женерал Факторинг, Регионален Фонд за градско развитие – фонд мениджър по програма JESSICA на ЕФРР, животозастрахователната компания Sogelife България и компанията за оперативен лизинг и пълно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1 600 служители Сосиете Женерал Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. 

През юни 2017 Societe Generale Експресбанк бе удостоена за четвърти път от Euromoney като „Лидер на пазара с валутни сделки за корпоративни клиенти в България” (EuromoneyFXsurvey), след челното място в престижната класация през 2014, 2012 и 2011 г. 

Наградата допълва отличието на банката от Министерство на финансите за „Най-активeн участник на първичен пазар на държавни ценни книжа (ДЦК) за сметка на клиенти“, в продължение на седем поредни години (2010-2016)

В края на месец май 2018 г. рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Сосиете Женерал Експресбанк - 'А-', който е възможно най-високият рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България, надвишавайки с едно ниво този на държавата.

   • 99.74% от капитала са собственост на Societe Generale Group;
   • 109.5 млн. лева нетна печалба за 2017 г.;
   • 264.6 млн. лева нетен банков доход за 2017 г.;
   • 7.0 млрд. лв. общ обем на активите към края на 2017 г.;
   • 141 офиса;
   • повече от 500 000 клиенти. 

*Консолидирани резултати