експресбанк Моля изчакайте
EN
За Societe Generale Експресбанк

Групата Сосиете Женерал Експресбанк е сред седемте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Сосиете Женерал Експресбанк и нейните дъщерни и асоциирани дружества Sogelease България, Сосиете Женерал Факторинг, Регионален Фонд за градско развитие – фонд мениджър по програма JESSICA на ЕФРР, животозастрахователната компания Sogelife България и компанията за оперативен лизинг и пълно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1 600 служители Сосиете Женерал Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. 

През юни 2017 Societe Generale Експресбанк бе удостоена за четвърти път от Euromoney като „Лидер на пазара с валутни сделки за корпоративни клиенти в България” (EuromoneyFXsurvey), след челното място в престижната класация през 2014, 2012 и 2011 г. 

Наградата допълва отличието на банката от Министерство на финансите за „Най-активeн участник на първичен пазар на държавни ценни книжа (ДЦК) за сметка на клиенти“, в продължение на седем поредни години (2010-2016)

Рейтинговата агенция FitchRatings потвърди дългосрочния рейтинг на Сосиете Женерал Експресбанк - 'BBB+' със стабилна перспектива, който е възможно най-високият рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България. 

  • 99.74% от капитала са собственост на Societe Generale Group
  • 90.4 млн. лева нетна печалба за 2016 г.
  • 234.2 млн. лева нетен банков доход за 2016 г.
  • 5.9 млрд. лв. общ обем на активите към края на 2016 г.
  • 140 офиса
  • повече от 500 000 клиенти

* Представените резултати са на индивидуална база за Societe Generale Експресбанк без нейните дъщерни дружества и асоциирани компании.