експресбанк Моля изчакайте
EN
Галерия „Васка Емануилова”
 
Платформа за съвременно изкуство и млади автори „Място за срещи “ - Галерия „Васка Емануилова”, филиал на Софийска градска художествена галерия
В края на 2012 г. SocieteGeneraleЕкспресбанк обяви старта на партньорството си със Софийска градска художествена галерия по проекта „Място за срещи“. Това е инициатива, започнала през 2004 г. с цел да даде пространство за представяне на млади автори и куратори в музейна институция, каквато е Градската галерия. По-голямата част от хората, включили се в програмата, днес вече са реализирани професионалисти и художници с богата творческа биография. От 2007 г. „Място за срещи“ се развива в Платформа за съвременно изкуство и млади автори и става част от програмата на галерия „Васка Емануилова“, филиал на СГХГ.
Една от целите на платформата „Място за срещи“ днес е да разшири дейността си по посока на по-цялостното си интегриране в музея и бъдещата инвестиция в млади автори, като създаде непосредствена връзка между „откриването“ на млади художници и фонда за Съвременно изкуство и фотография на Софийска градска художествена галерия.
Като партньор на галерия „Васка Емануилова“, Societe Generale Експресбанк откупува творби на млади автори, реализирали самостоятелни изложби в галерията. В рамките на партньорството двете институции организират редица работилници, форуми, събития и дискусии, посветени на българското и световно изкуство.