експресбанк Моля изчакайте
EN

3-D Secure

3-D Secure -  най-съвременната система за сигурност при пазаруване в Интернет.

3D-Secure

3-D Secure: Пазарувайте по-сигурно в интернет

Societe Generale Експресбанк предлага на своите клиенти нова функционалност за идентификация на картодържател, разработена съвместно с международните картови организации Visa International и MasterCard Worldwide.

Тя представлява най-съвременната система за сигурност при пазаруване в интернет, нареченa 3-D Secure. Услугата е достъпна за всички притежатели на съществуващи и новоиздадени карти от банката.

Какво представлява услугата 3-D Secure?

Услугата 3-D Secure е базирана на международния стандарт за сигурност при пазаруване онлайн 3-D Secure. Тази технология се предлага от Visa и Master Card съответно като:Verified by Visa

MasterCard Secure Code

 

Този стандарт Ви дава възможност да защитите Вашата карта от измами при пазаруване в Интернет чрез въвеждането на персонален секретен код за идентификация. Всеки път, когато плащате през сайт, сертифициран за Verified by Visa и MasterCard SecureCode, Вие въвеждате създадения от Вас секретен код, за да потвърдите покупката.

Този секретен код се използва само в сайтове на онлайн търговци, сертифицирани за тази функционалност, които може да разпознаете по следните лога:

 


За Visa


За Maestro и MasterCard

  

След активирането на персоналния секретен код ще можете да продължите безпроблемно да ползвате Вашата карта и на сайтове, които още не използват системите за сигурност Verified by Visa и MasterCard SecureCode, като транзакцията ще се осъществи по стандартния начин.

Активирането на секретен код не Ви ограничава да пазарувате онлайн с Вашата карта, независимо дали сайтът, в който искате да направите плащане, предлага или не тази услуга. Когато пазарувате при сертифициран онлайн търговец, Вие ползвате допълнително ниво на сигурност.3D-Secure

Как да се регистрирате за  услугата 3-D Secure?

Регистрацията за услугата се извършва на два етапа:

1. Получаване на временен секретен код - можете да получите Вашия секретен код на всеки банкомат на Societe Generale Експресбанк и на всички банкомати в страната в системата на Борика, които поддържат тази функционалност.

2. Регистрация в сайта на Societe Generale Експресбанк в Борика и създаване на клиентски профил - регистрацията се извършва като посетите една от следните връзки в зависимост от Вашата карта и езикови предпочитания:

За карти Visa (български език)

За карти Visa (английски език)

За карти MasterCard и Maestro (български език)

За карти MasterCard и Maestro (английски език)

Информирайте се подробно как се извършва регистрацията за услугата 3-D Secure:

Пълно ръководство на потребителя

Edit text ...