експресбанк Моля изчакайте
EN

3-D Secure

3-D Secure -  най-съвременната система за сигурност при пазаруване в Интернет.

3D-Secure

 

3-D Secure: Пазарувайте по-сигурно в интернет

Societe Generale Експресбанк предлага на своите клиенти нова функционалност за идентификация на картодържател, разработена съвместно с международните картови организации Visa International и MasterCard Worldwide.

Тя представлява най-съвременната система за сигурност при пазаруване в интернет, нареченa 3-D Secure. Услугата е достъпна за всички притежатели на съществуващи и новоиздадени карти от банката.

 

Какво представлява услугата 3-D Secure?

Услугата 3-D Secure е базирана на международния стандарт за сигурност при пазаруване онлайн. Този стандарт Ви дава възможност да защитите Вашата карта от измами, чрез въвеждането на динамичен секретен код за идентификация. При плащане в сайт на търговец, сертифициран за Verified by Visa или Mastercard SecureCode/Mastercard Identity Check, Вие въвеждате получения чрез smsеднократен код, за да потвърдите покупката.

Когато пазарувате при сертифициран онлайн търговец, Вие ползвате допълнително ниво на сигурност и предимство при оспорване на неправомерно извършена интернет трансакция. Интернет търговците, сертифицирани за функционалността за сигурни плащания, можете да разпознаете по следните лога:

3D-Secure

Как да се регистрирам за услугата 3-D Secure с динамичен код?

Предварителна регистрация не е необходима. Банката ще регистрира поетапно притежателите на дебитни и кредитни карти. Кратки съобщения с необходимия код за потвърждаване на плащането, ще получавате на предоставения в банката мобилен номер за контакт. 

Как да разбера  за кои покупки в интернет се изисква въвеждане на 3-D Secure динамичен код?

След въвеждане детайлите на картата за извършване на покупка в интернет и при необходимост от допълнителна верификация, ще се визуализира следното съобщение: „За това плащане се изисква еднократна парола. Паролата Ви ще бъде предоставена на мобилен номер +3*******5648“

Карти, които все още не са автоматично регистрирани за услугата 3-D Secure с динамичен код:

До момента на автоматичната регистрация за услугата 3-D Secure с динамичен код (за което допълнително ще Ви уведомим), можете да продължите да използвате съществуващите статични пароли. За управление на клиентски профил в системата за сигурни плащания ще останат достъпни линковете по видове карти по-долу:

За карти Visa (български език)

За карти Visa (английски език)

За карти MasterCard и Maestro (български език)

За карти MasterCard и Maestro (английски език)

Ръководство за ползване на услугата 3D Secure със статична парола