експресбанк Моля изчакайте
EN

Новини

 • Най-големият превозвач в страната пусна в движение 50 нови еко влекача

  • - Влекачите са на природен газ, с високи екологични показатели и не замърсяват въздуха
  • - Тежкотоварната техника  е финансирана чрез финансов лизинг от Сожелиз България
  • - Инвестицията в PIMK Green transport е за близо 10 милиона лева

  Сожелиз България, дъщерното дружество на Сосиете Женерал Експресбанк, подписа договор за лизинг с най-големия превозвач в страната - ПИМК за финансиране на основната част от флота на PIMK Green transport състоящ се от общо 50 високо екологични влекача с двигатели на природен газ. Сделката е част от над 12 годишното партньорство между Сожелиз България и ПИМК.

   

  „Сожелиз България залага в стратегията си подкрепа на все повече екологични проекти. Настоящият лизингов договор е резултат на дългогодишното ни партньорство с ПИМК и в изпълнение на целите на програмата ни за корпоративна и социална  отговорност. Tази година сме финансирали още един значим проект свързан със закупуването на 60 автобуса с двигатели с природен газ за развитие на транспорта на Столична Община“ – сподели Борислав Петков, управител на Сожелиз България.

   

  Камионите Iveco Stralis NP400, които са на природен газ не замърсяват въздуха и са с високи екологични показатели – изхвърлят 99 % по-малко финни прахови частици и 90 % по-малко нематанови въглеводороди в сравнение с най-масовите превозни средства с дизелов двигател Euro 6. Освен, че са по-икономични и екологични, камионите съществено намалят шумовите и праховите емисии в централните градски части и по време на нощни курсове. Stralis NP е и първият влекач от производствената гама на IVECO, задвижван от CNG и предназначен за транспорт на дълги разстояния. Влекача има до 40% по-ниски разходи за гориво в сравнение със съответната дизелова версия.

  PIMK Green transport залагат на природният газ, като едно от най-екологичните и чисти горива за двигатели с вътрешно горене. През последните години от PIMK инвестират основно във въвеждането на екологичен транспорт, като така показват своята отговорност към околната среда и битката за намаляване на CO2 емисиите.

  Камионите вече изпълняват транспортни поръчки.