експресбанк Моля изчакайте
EN

Корпоративна социална отговорност – Проекти и партньори 2015


Корпоративна социална отговорност


През годините Societe Generale Експресбанк подкрепя многобройни проекти в сферата на: съвременното изкуство,образование и развитие на деца, природа; служителите на банката са активно ангажирани с различни благотворителни каузи в страната. Банката има изградени дългогодишни партньорства, като част от тях поддържа вече близо десет години – сътрудничество с: Националната художествена академия (НХА), Карин дом, Международния балетен фестивал във Варна. 

Като партньор на НХА, Societe Generale Експресбанк играе значима роля в осъществяването на редица инициативи – стипендии за двумесечен престой на завършили магистри в Сите Дез’Ар - Париж, откупване на произведения и парични награди за завършващи бакалаври, организиране на изложби в страната, както и целогодишно излагане на произведения на завършили бакалаври и магистри в централното управление на банката в София.

Сосиете Женерал Експресбанк и НХА

От 2014 година Societe Generale Експресбанк активно работи съвместно с фондация Easyart по нов културно-образователен проект с национален обхват фокусиран върху обучението и развитието на деца в сферата на изкуството. Проектът се нарича „Музей на колела” и през 2015 ще премине през градовете: Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Благоевград и София.

Програмата по Корпоративна социална отговорност на банката се концентрира в три основни сфери: „деца”, „съвременно изкуство” и „околна среда”.